Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

V poslednom čase sa začala čoraz viac objavovať teória o tom, že naša planéta Zem nie je guľatá ako sa pôvodne myslelo, ale plochá. Vyznávači tejto konšpiračnej teórie majú hneď niekoľko „nepriestrelných“ dôkazov o tom, že chodíme po rovnej planéte, čo má potvrdiť aj chystaná expedícia.

Skupina ľudí, ktorí sú presvedčení, že Zem je plochá, sa rozhodla svoje tvrdenia dokázať expedíciou na Antarktídu. Práve týmto spôsobom totiž chcú raz a navždy svetu ukázať, že naša planéta je naozaj plochá a jej okraj lemuje vysoká ľadová stena, informoval portál IFLScience. Medzi vyznávačov plochej Zeme sa pridal aj známy youtuber Logan Paul, ktorý však túto cestu berie skôr s humorom.

Expedícia sa podľa portálu The Guardian má začať v roku 2020 a ľudia, ktorí veria v plochú Zem, tvrdia, že pôjde o „najväčšie, najodvážnejšie a najlepšie dobrodružstvo“. Aj keď nás už od základných škôl učia o tom, že naša planéta je guľatá, vyznávači plochej Zeme sú rozhodnutí dokázať svoju teóriu. Je však vopred jasné, že na Antarktíde žiadna ľadová stena predstavujúca koniec plochého sveta neexistuje. „Plochozemci“ tak ostanú poriadne prekvapení.

Zdroj: The Guardian, IFLScience

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú