Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Máme tu predposledný deň technologického veľtrhu CES 2019, no s koncom konferencie sa začína stupňovať aj kvalita predstavených noviniek. Deň čo deň sme boli svedkami skvelých zariadení či inovácií. 

Aj napriek tomu, že AMD v oblasti grafických kariet už niekoľko rokov zaostáva za najväčším konkurentom, ktorým je Nvidia, na CES 2019 došlo k predstaveniu novej grafickej karty, ktorá by to mohla zmeniť. Nový nástupca Vega kariet ponesie názov AMD Radeon 7 a výkonom by sa mala vyrovnať RTX 2080.

Prečítajte si tiež!
Nvidia predstavila novú grafiku GeForce RTX 2060. Špičkový výkon ponúka za dostupnú cenu

Zaručený výnimočný výkon

Skvelou novinkou je aj to, že sa v tomto prípade jedná o prvú grafiku, ktorá je založená na 7 nm architektúre. Napriek tomu, že Radeon 7 je určený najmä pre tvorcov obsahu, na svoje si vďaka skvelému výkonu prídu aj samotní hráči. Grafická karta totiž ponúkne až 16 GB pamäte, aj keď pravdepodobne viac poslúži grafikom než samotným hráčom, ktorí ju zrejme nebudú mať ako využiť.

Čo sa týka samotného výkonu, ten sa vďaka novým VEGA čipom zvýši o približne 25 % oproti predchodcovi. Pre praktický náhľad uvádza AMD napríklad to, že v porovnaní s Vega 64 bude pri hraní Fortnite výkon vyšší o 25 % a pri Battlefield V môžeme počítať až s 35 % nárastom výkonu. Spoločnosť ďalej sľubuje, že už teraz je samozrejmosťou podpora viacerých hier, medzi ktoré patrí napríklad The Division 2, Devil May Cry 5 či Resident Evil 2.

Hlavnými špecifikáciami novo predstavenej grafickej karty sú predovšetkým už spomínaný 7 nm výrobný proces, šírka pásma pamäte až 1 TB/s, 16 GB pamäť HBM2 či 4096-bitové rozhranie. Mnohých už určite zaujíma cena, ktorá však vôbec nebude nízka.

Aj v tomto prípade teda platí, že za kvalitu si treba priplatiť a grafická karta AMD Radeon 7 bude stáť 699 dolárov. Aká bude výsledná cena v našich končinách, zatiaľ nie je známe, no isté je, že už o zopár dní, konkrétne 7. februára, bude k dispozícii.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú