Vo svete technológií sa mnohé spoločnosti nevyhýbajú ani kopírovaniu konkurenčných zariadení, aby dali zákazníkom lákavejšiu ponuku. Túto stratégiu teraz zvolilo čínske Xiaomi, ktoré si do parády zobralo známe slúchadlá od Apple a mierne ich upravilo podľa obrazu svojho. Nové Xiaomi AirDots Pro prichádzajú zaškatuľkované v nabíjacom obale a s dizajnom v štýle Apple AirPods, no za omnoho nižšiu cenu.

Veľa ľudí dnes vedie dlhé debaty o tom, kto koho v technologickom priemysle kopíruje, no záver ostáva vždy otvorený. Teraz však bolo pri kopírovaní pristihnuté Xiaomi, ktoré sa odhodlalo ukázať svetu jednu z ďalších kópií slúchadiel Apple AirPods. Zatiaľ čo originálny pár bezdrôtových slúchadiel z Kalifornie stojí u nás približne 160 €, čínsky gigant sa svoju novinku rozhodol ponúkať len za niečo viac ako 50 €, pričom si ju zákazníci budú môcť kúpiť už od 11. januára.

Dvojník pre Apple AirPods prichádza z Číny

Xiaomi AirDots Pro pritom majú totožné vyhotovenie, ktorému nechýba ani nabíjacie púzdro. V ňom sú uložené slúchadlá, ktoré dizajnom taktiež poriadne pripomínajú AirPody. Rovnako ako u nich, aj v tomto prípade nájdeme vstavanú batériu v „nožičke“ slúchadiel, ale aj v prenosnom púzdre. Dvojica slúchadiel reprodukuje zvuk prostredníctvom 7 mm driverov a môžu fungovať nezávisle od seba, pričom je kompatibilná s Androidom aj iOS. Pri volaniach sa však zíde aj aktívne rušenie šumu z okolia. Samozrejmým základom je tiež ovládanie hudby dotykom priamo na slúchadlách.

Nenechaj si ujsť
Xiaomi chce podkúriť Apple. Predstavilo bezdrôtové slúchadlá na štýl AirPods s veľmi prívetivou cenou

Podobne ako u slúchadiel AirPods, aj tu nájdeme hlasového asistenta, no teraz od Xiaomi. Na jedno nabitie vydržia nové AirDots Pro prehrávať hudbu až 10 hodín, pričom sa znova dokážu naplno nabiť už v priebehu hodiny. Zvládnu však aj kvapky vody, voči ktorým sú odolné vďaka certifikácii IPX4. Pre ešte lepšie uchytenie v uchu používateľa sa dostalo aj na silikónové štuple, ktoré sú azda jediným aspektom, v ktorom sa Xiaomi AirDots Pro líšia od Apple AirPods. Pravdaže, je tu aj mierne upravený dizajn, no zmeny sú len minimálne.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú