Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Len pár dní po Novom roku prichádzajú nové informácie o smartfónoch, ktorých premiéra je ešte len naplánovaná. Tentokrát je reč o zariadení z dielne Sony, ktoré je v posledných rokoch ako topiaca sa loď.

V známom porovnávacom nástroji Antutu sa objavilo záhadné zariadenie, ktoré nesie označenie I8134. Síce nie je jasne napísané, že ide o nadchádzajúcu vlajkovú loď spoločnosti Sony, no práve jej zariadenia sú označované podobným štýlom a vždy abecedne (predchádzajúci model niesol označenie H8416, G8141 atď.). Možno tak logicky predpokladať, že aj v tomto prípade ide o smartfón tejto japonskej spoločnosti a vzhľadom na dosiahnutý výsledok pôjde o pripravovanú vlajkovú loď Xperiu XZ4.

Medzi Androidmi nemá konkurenciu

Príbeh značky Sony je veľmi smutný. Kedysi popredný výrobca smartfón nestihol nasadnúť na rozbehnutý vlak a postupne strácal u zákazníkov záujem. Nie žeby tieto smartfóny boli zlé, no jednoducho nedokázali natoľko zaujať ako konkurencia. Kým všetci sa snažili prísť s čo najmenšími rámikmi, Sony sa stále držalo svojho dizajnu Omni Balance, ktoré sláva je už dávno za nami. Posledné mesiace sa však zdá, že Sony to so smartfónmi nezabalilo a snaží sa získať priazeň zákazníkov späť.

Aj keď výsledky benchmarkov už dávno nie sú tak smerodajné ako kedysi, môže to aspoň z časti načrtnúť približný výkon zariadenia. Aj keď to nie je to najhlavnejšie pri smartfóne, tak výrobcovia sa týmito číslami veľmi radi oháňajú. Teraz sa v ňom objavilo zariadenie s kódovým označením I8134, ktoré ako bolo spomenuté, môže značiť nadchádzajúcu Xperiu XZ4.

Výsledné skóre je viac než obdivuhodné a ide zatiaľ o najlepší výsledok, aký bol dosiahnutý zariadením s Androidom. Takmer 400 000 bodov značí poriadnu porciu výkonu, ktorú nedosiahol ani pripravovaný Galaxy S10 (360 000 b).

Takýto výsledok značí len jedno a to že tento smartfón bude poháňaný procesorom Snapdragon 855, ktorý je vyrobený 7 nm procesom. V prípade že ide skutočne o Xperiu XZ4, tak zvyšok hardvéru by podľa doterajších informácií mal zahŕňať 6 GB RAM, 6,5″ displej s pomerom 21:9, ktorý nebude mať výrez ani dieru a batériu s kapacitou 3900 mAh. Dizajn prednej strany je veľmi podobný Samsungom, čo je pre tých, ktorí neprišli na chuť výrezom a dieram v displeji veľmi dobrá správa a práve to by mohlo Sony pomôcť v predajoch.

Všetko podstatné by sme sa mali dozvedieť počas MWC 2019 v Barcelone, ktoré sa koná 25. – 28. februára. Okrem Sony tam svoju vlajkovú loď pravdepodobne predstaví Samsung či LG, takže sa rozhodne máme na čo tešiť.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú