Šikovní chlapci z iFixit sa tentokrát pozreli na zúbky novému iPadu 6. generácie. To, že Apple nechcel robiť príliš veľké zmeny v oblasti dizajnu, bolo všetkým jasné. To, čo ale zmenil, respektíve nezmenil v tele zariadenia, ťa rozhodne prekvapí.

Nový iPad 6. generácie je po rozobratí na nerozoznanie od iPadu predchádzajúcej generácie. Technici z iFixit dokonca tvrdia, že vnútro je náramne podobné na prvý iPad z roku 2013. Mnohí teda očakávali, že nový iPad bude jednoduchší na opravu oproti predchádzajúcim generáciám. Opak je však pravdou.

Apple jednoducho miluje lepidlo

Nové zariadenia od Apple už nie sú tak jednoducho opraviteľné ako napríklad staršie iPhony. V tomto prípade sa však slovo „opraviteľný“ snáď ani nedá použiť. To, že takmer všetky súčiastky Apple lepí spolu, má svoj dôvod. Práve takto spoločnosť dokáže docieliť čo najtenší dizajn svojich zariadení. Podotýkame, že toto zariadenie je určené predovšetkým do škôl.

Ak sa ti však niečo na novom iPade pokazí, môžeš sa rozlúčiť s tým, že si to opravíš „doma na kolene“. Najväčší konkurent pre iPady, Chromebook, je v tomto smere oveľa prívetivejší. Pri veľkom množstve možných poškodení Chromebooku ho dokáže technicky zdatný človek opraviť. Práve to môže byť rozhodujúci faktor pri výbere zariadení niektorých škôl.

Použité komponenty z iPhonov či iPadov predchádzajúcej generácie tiež veľmi nehrajú Applu do karát. iFixit pri rozoberaní dokonca zistili, že spoločnosť použila prvú generáciu Touch ID, ktorá bola naposledy použitá v iPhone 6 z roku 2014. Nuž Apple, nevieme, či je zrovna toto tá správna cesta, ako šetriť výrobné náklady.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú