Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Príchod iPhonu X v minulom roku priniesol výrazne oživeniu dizajnu Apple zariadení. Zároveň tým započal novú kapitolu, keď spoločnosť vyhlásila, že všetky ďalšie smartfóny budú vychádzať práve z neho. Prvotné problémy však spôsobili, že zariadenie sa nepredáva tak ako analytici predpokladali a Apple tak bude musieť zakročiť.

Vysoká cena a nedostupnosť modelu v začiatkoch predaja spôsobili, že predajné čísla iPhone X nedosahujú také hodnoty, aké spoločnosť predpokladala. Aj keď sa jedná o momentálne najpredávanejší model, očakávania predčili realitu. Apple tak muselo znížiť objem výroby až na polovicu a všetky nádeje vkladá do novej modelovej rady, ktoré by predajom mohli pomôcť.

Menej je niekedy viac

Spoločnosť Apple nedávno zverejnila hospodárske výsledky v prvom kvar2018 a ako môžeš vidieť, v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka, klesli predaje smartfónov zo 78,3 milióna kusov na 77,3 milióna (-1,24 %). No napriek tomu, medziročne tržby vzrástli z 54,38 na 61,58 miliardy dolárov, čo je nárast o 11,69 %. Celkové tržby pritom vzrástli až o 13 % a dosiahli hodnotu 88,3 miliardy dolárov (70,57 mld. eur).

Nenechaj si ujsť!
Predaj iPhone X je sklamaním. Apple musí výrazne zakročiť

Rovnako tak sa zvýšila aj priemerná cena predaného iPhone z 694 na 796 dolárov. Za takýto výrazný nárast môže hlavne príchod iPhone X, ktorý sa od svojho príchodu stal najpredávanejším modelom spoločnosti. Takže aj keď sa predalo celkovo menej iPhonov, tie ktoré sa predávali, boli najdrahšie. Uvidíme, aké budú ďalšie kroky Apple a či v priebehu roka skutočne zastaví predaj iPhone X v prospech okresaného modelu.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú