Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

banner-mi5
Od začiatku mesiaca už ubehlo pár dní a opäť sme sa od Googlu dočkali tabuľky so štatistikami jednotlivých verzií Androidu. Niektoré čísla sa zväčšili a niektoré naopak zmenšili. Je zaujímavé sledovať, ako najnovším verziám percentuálny podiel rastie a staršie verzie pomaly ale isto strácajú používateľov.

Sleduj FónyzČíny.sk aj na FacebookuGoogle+ Instagrame!

Dobrou správou je nárast Androidu 6.0 Marshmallow, ktorý sa od minulého mesiaca dostal na ďalších 1,1 % zariadení. Najviac sa však čísla pozmenili v prípade verzie Androidu Lollipop. Kým staršia verzia 5.0 zaznamenala pokles o 0,1 %, tak novšia verzia 5.1 narástla o 2,1 %. Android 4.4 KitKat zaznamenal pokles o 1,2 %, no táto strata je zapríčinená predovšetkým aktualizáciou na novšie verzie Androidu.

štatistiky android 3.2016

Nakoniec spomenieme aj Jelly Bean, na ktorý sa už pomaly začína zabúdať. Ten stratil ďalších 1,6 %. Ostatné verzie už veľmi nemá zmysel spomínať, nakoľko sa jedná iba o veľmi malé poklesy čísiel. Aj vo februári sme boli svedkami predstavenia množstva nových zariadení a tak môžeme očakávať ďalší nárast najnovšieho Androidu 6.0 Marshmallow.

 Zdroj: Gizmochina.com

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú