V poslednom období sledujeme značný nárast v počte nabíjacích staníc pre elektromobily. Prevádzkovateľ nabíjacích staníc ZSE Drive sa nezastavil a dnes oficiálne otvoril svoj najnovší nabíjací hub v bratislavskom nákupnom centre Bory Mall. O skutočnosti informoval na Instagrame a pre zákazníkov pripravil špeciálnu akciu.

Výkonu má na rozdávanie

Nový nabíjací hub je vybavený šiestimi nabíjacími bodmi s rýchlostným výkonom až 150 kW. Každá z troch rýchlonabíjacích staníc Alpitronic disponuje dvoma konektormi CCS2, čo zabezpečuje nabíjaciu kapacitu 3 x 150 kW na šiestich parkovacích miestach.

Je dôležité poznamenať, že pri nabíjaní dvoch vozidiel na jednom stojane sa nabíjací výkon delí medzi obe vozidlá. Počas prvého mesiaca prevádzky, teda v marci, dokonca platí špeciálna akcia na prvé nabíjanie zadarmo.

Podobne ako nabíjacie stanice GreenWay v Bory Mall, aj nový nabíjací hub od ZSE Drive má výhodu polohy blízko diaľnice D2, ktorá spája štyri krajiny – Slovensko, Česko, Rakúsko a Maďarsko. Táto výhodná poloha umožňuje využitie služieb nabíjacieho hubu nielen lokálnymi obyvateľmi, ale aj tranzitujúcimi elektromobilistami.

FonTech/Snímka obrazovky

Všetko na jednom mieste

Okrem nového nabíjacieho hubu zostáva v prevádzke aj staršia nabíjacia stanica Bory Mall, ktorá ponúka výkon 50 kW a umožňuje využitie konektorov CCS, Chademo a Mennekes.

Otvorenie nového nabíjacieho hubu ZSE Drive v Bory Mall predstavuje dôležitý krok v rozvoji infraštruktúry pre elektromobily na Slovensku. V tejto lokalite doteraz úradoval predovšetkým konkurenčný GreenWay.

S rýchlym rastom počtu elektromobilov je kľúčové, aby existovala dostatočná sieť nabíjacích staníc, ktorá bude spĺňať potreby a očakávania vodičov elektromobilov. Nový nabíjací hub poskytuje moderné a efektívne riešenie pre rýchle nabíjanie, čo je krok správnym smerom pre budúcnosť elektromobility na Slovensku.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú