Aktualizácia 26.5.2020

Všetky uniknuté informácie sa potvrdili ako pravdivé a Amazon dnes prostredníctvom tlačovej správy oficiálne informoval, že kúpil MGM Studios za 8,45 miliárd dolárov. Streamovacia služba Prime Video tak ziskáva ohromné množstvo obsahu, ktoré obsahuje 4000 filmov a 17 000 epizód.

Amazon v spolupráci s ľuďmi z MGM prinesie do streamovacej služby všetok legendárny obsah jedného z najznámejších hollywoodskych štúdií a otvorí tak dvere do zásadného konkurečného súboja s Disney či HBO.

Pôvodný článok

Americká spoločnosť Amazon údajne rokuje o kúpe MGM Studios za 9 miliárd dolárov. MGM Holdings, ktorá je materskou spoločnosťou jedných z najznámejších hollywoodskych štúdií, podľa medializovaných správ údajne skúma predaj od konca minulého roka. Informuje o tom spravodajský portál BBC s tým, že ani jedna zo spoločností preň zatiaľ dané informácie nekomentovala.

Na čom si filmy a seriály vychutnáš v skvelej kvalite?

Pozri si ich na 58-palcovom televízore s technológiou Ambilight, 4K rozlíšením, operačným systémom Android a podporou HDR10+.

PREČÍTAJ SI CELÝ –>ČLÁNOK<–

Kúpa MGM Studios by pre Amazon znamenala značný posun pre jeho streamovaciu službu Prime Video, keďže by dostala prístup k rozsiahlemu katalógu, ktorý obsahuje ikonické tituly ako Ben-Hur (1959) alebo Čarodejník z krajiny Oz (1939) či sériu filmov o Jamesovi Bondovi a seriál Príbeh služobníčky (2017).

Správy o rokovaniach prišli niekoľko hodín po tom, ako telekomunikačná spoločnosť AT&T zverejnila dosiahnutie dohody o spojení jej mediálnej divízie WarnerMedia, pod ktorú patria napríklad televízna sieť HBO a štúdiá Warner Bros, s mediálnou spoločnosťou Discovery.

Otvorila sa tak cesta, aby jedny z najväčších hollywoodskych štúdií mohli konkurovať takým mediálnym gigantom ako sú Netflix a Disney. Predpokladá sa, že dohodou o spojení vznikne nová firma, oddelená od AT&T, ktorej hodnota by mohla byť 150 miliárd dolárov.

Ďalšie zaujímavé články: 

Televízna stanica HBO a streamovacia služba HBO Max, ktoré patria do WarnerMedia, údajne majú celosvetovo 64 miliónov predplatiteľov. Spoločnosť Discovery minulý mesiac uviedla, že počet jej predplatiteľov stúpol na 15 miliónov. Avšak Netflix má v súčasnosti globálne zhruba 208 miliónov predplatiteľov a počet predplatiteľov streamovacej služby Disney+ nedávno prekročil hranicu 100 miliónov.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú