Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Narastajúce napätie v svetovej ekonomike sa čoraz viac podpisuje aj na kryptomenách, ktoré v porovnaní s minulým rokom stratili na hodnote viac ako 70 %.

Bitcoin podliezol psychologickú hranicu 20-tisíc dolárov a spoločne s ním dlhomesačným minimám čelia aj ďalšie kryptoaktíva. Zdá sa však, že krypto obchodníci zostávajú aj napriek ťažkému obdobiu optimistickí. Možno až prehnane, upozorňuje Forbes.

Nedávny prieskum spoločnosti Morning Consult, vykonaný približne na 4 400 dospelých Američanoch, ukázal, že držitelia kryptomien sú vo všeobecnosti omnoho optimistickejší k budúcim vyhliadkam hodnoty bitcoinu ako bežná verejnosť.

TASR

Kryptoinvestori podľa prieskumu napríklad veria, že bitcoin ešte do konca tohto roka zdvojnásobí svoju hodnotu. Konkrétne dôvody, čo držiteľov krpytomien k tejto domnienke vedie, prieskum neuvádza, na nezdravý optimizmus však odborníci upozorňujú už dlhodobo.

Zároveň nič nenaznačuje, že v blízkej budúcnosti by malo dôjsť k výraznému nárastu kryptomien. Myslí si to aj Brian Armstrong, riaditeľ burzy Coinbase, ktorý varoval, že prehlbujúca sa globálna recenzia bude mať za následok dlhodobý útlm hodnoty kryptomien.

Zdá sa, že po 10-ročnom ekonomickom boome vstupujeme do recesie. Recesia by mohla viesť k ďalšej krypto zime a mohla by trvať dlhšie obdobie, napísal podľa Forbes Armstrong minulý mesiac svojim zamestnancom.

Prichádzajú však aj dobré správy. Viaceré banky napríklad začínajú diverzifikovať svoje rezervy, ku ktorým majú pridať aj bitcoin.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú