Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Vedľa Stadie od Google a xCloud od Microsoftu je v segmente streamovaného hrania veľkým hráčom aj NVIDIA so svojou službou GeForce Now. Tá s okamžitou platnosťou mení finančný model, upozorňuje The Verge.

GeForce Now tu s nami je už takmer 2 roky, počas ktorých služba získala niečo málo pod 10 miliónov používateľov. Ako už vieš, služba bola doteraz dostupná v dvoch módoch, pričom jeden z nich aj naďalej ostáva s obmedzeniami úplne zadarmo.

Meno a cena sa teda mení pri bývalom Founders predplatnom. To bolo doteraz dostupné za 5,49 € mesačne a ponúkalo neobmedzenú dĺžku hrania, oproti jednohodinovým intervalom v režime zdarma, prednostný prístup k hrám a podporu ray tracingu.

Nové pomenovanie a cena

Počnúc dnešným dňom sa však Founders balík mení na predplatné Priority, ktoré bude mesačne stáť 9,99 €. Služba eventuálne spúšťa aj ročné zvýhodnené predplatné za 99,99 €. NVIDIA si zároveň cení hráčov, ktorí boli so službou dlhšie. Pokiaľ si si teda režim Founders predplácal už predtým, pôvodná cena, 5,49 € na mesiac, ti ostáva aj naďalej.

Screeshot/NVIDIA

Služba prechádza do ďalšej fázy v rámci vývojové cyklu. Teraz sa chce sústrediť primárne na zlepšenie kvality streamingu, kedy pridáva napríklad adaptívny Vsync. Všeobecne zlepšuje kvalitu prenosu, čím chce znížiť latenciu medzi vysielačom a prijímateľom, a tak sa vyhnúť nepríjemnému trhaniu obrazu. Kedy sa však dočkáme podpory 4K spoločnosť neprezradila.

Zdroje: The Verge, NVIDIA Blog

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú