Najúspešnejší film minulého roka a šiesty najzárobkovejší film v histórii sa čoskoro dostane aj na streamovacie platformy. Táto správa o novom prístave pre hit Spider-Man: Bez domova však mnohých prekvapí. Disney+ aj Netflix dostali košom a čerstvý megahit bude dostupný exkluzívne na streamovacej službe Starz.

Pre filmový portál Deadline to potvrdil výkonný riadieľ spoločnosti Starz, Jeffrey Hirsch, ktorý avizoval, že nový Spider-Man tu bude dostupný do šiestich mesiacov. Presný dátum zatiaľ upresniť nevedel, nakoľko film sa ešte stále premieta v kinách a najskôr sa musí počkať na rozhodnutie Sony o vydaní novinky na fyzických nosičoch.

Množstvo fanúšikov vďaka miliardovému obchodu medzi Sony a Netflixom očakávalo, že Spider-Man sa objaví práve na tejto platforme, prípadne na službe Disney+, ktorá svoj obsah zakladá aj na novinkách z univerza Marvelu.

Zmluva s Netflixom sa však vzťahuje až na filmy s premiérou medzi rokmi 2022 až 2026, čo nový Spider-Man nespĺňa. Na Disney+ sa snímka rovnako objaviť nemôže, keďže práva na film, na rozdiel od väčšiny „Marveloviek“, vlastní spoločnosť Sony, ktorá dala prednosť práve službe Starz.

Vo svete sú v hre aj iné platformy

Starz je americká sieť káblovej a satelitnej televízie, za ktorou stojí filmová spoločnosť Lions Gate Entertainment. Práva na vysielanie sa preto vzťahujú výhradne na trh Severnej Ameriky a je pravdepodobné, že o medzinárodnú distribúciu filmu na SVOD platformách sa ešte strhne veľká bitka.

Nie je preto vylúčené, že film si na Slovensku tento rok pozrieme aj na Netflixe, prípadne Disney+, ktoré u nás štartuje v lete tohto roka.

Netflix má so Sony dlhodobo dobré vzťahy, aktuálne predplatiteľom ponúka prvý diel novodobej trilógie s Tomom Hollandom. Jeho pokračovanie Spider-Man: Ďaleko od domova však nateraz u nás žiadna služba neponúka.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú