Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Google sa po dlhom čase rozhodol sprístupniť pre iPhony funkciu, ktorú Androidy poznajú už celé roky. Ide o možnosť prehrávania video obsahu na pozadí, alebo tiež známu možnosť obrazu v obraze. Hoci ju môžu využiť majitelia Androidov už dlho, v aplikácii pre iOS/iPadOS nebola dosiaľ dostupná. Najnovšie je však obraz v obraze pre iPhony dostupný na YouTube aj na Slovensku. Poradíme, ako si ho aktivuješ.

Sprístupnenie tejto očakávanej funkcie Google ohlásil pre iPhony ešte v júni, no doteraz nedošlo k jej viditeľnému rozšíreniu. Po novom si ale obraz v obraze už môže vyskúšať každý predplatiteľ s YouTube Premium účtom, ktorý si ho môže aktivovať pre svoj iPhone. Podmienkou však je práve prémiový účet na YouTube, ktorý umožní využitie tejto užitočnej funkcie.

Jej aktivácia ale paradoxne neprebieha v aplikácii. Používateľ ju musí zapnúť na webe YouTube vo svojom konte pod experimentálnymi funkciami, ktoré zatiaľ nie sú verejne dostupné pre všetkých. Ako teda postupovať a zapnúť si obraz v obraze aj na svojom iPhone?

Návod na aktiváciu obrazu v obraze na YouTube pre iPhone/iPad:

  • Navštíviť odkaz youtube.com/new (musíš byť prihlásený do konta s prémiovým predplatným – Music Premium nestačí)
  • Nižšie nájdeš možnosť „Obraz v obraze v systéme iOS“, ktorá je podľa YouTube momentálne dostupná v teste do 31. októbra
  • Tlačidlom „Zapnúť“ aktivuješ funkciu obrazu v obraze, ktorú môžeš vzápätí využiť na svojom iPhone
  • Po spustení YouTube videa a prejdení gestom na domovskú obrazovku sa v rohu displeja objaví prehrávanie YouTube videa v osobitnom okne

Zdroj: Vlastný

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú