Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Čínske Xiaomi sa nedávno rozhodlo vytvoriť novú dcérsku značku svojich smartfónov, ktoré ako prvý reprezentoval model Redmi Note 7. Ten bol ešte pred predstavením odhalený v niekoľkých videách, kde ukazoval svoje vlastnosti. Pri testovaní konštrukcie a jej odolnosti nebolo Redmi Note 7 veľkým prekvapením a „mučeniu“ podľahlo.

Hlavným dôvodovom, prečo sa tento nový kúsok od Xiaomi poddal testom odolnosti je, že má rám vyrobený z plastu, rovnako ako slot pre SIM kartu a microSD kartu. Kvôli menšej odolnosti tohto materiálu sa tak pri ohýbaní poškodilo aj zadné sklo. Ohýbaniu ale neodolal ani displej, ktorý taktiež skončil s výraznými prasklinami. Po otvorení konštrukcie sa však ukázalo, že Xiaomi predsa len využilo kovový materiál.

Plastový rám vystužil pórovitý kov, no ani ten nie je dostatočne silný, aby prešiel testom youtubera z kanálu JerryRigEverything. Bodom zlomu sa pritom stalo tlačidlo napájania a slot pre karty, kde sa tento podporný materiál nenachádza. Tento krehký kov mohol výrobca nahradiť odolnejším hliníkom, ktorý by toho vydržal viac, no v lacnejšom smartfóne radšej zvolil lacnejšie riešenie. Priebeh a výsledok celého testu si môžeš pozrieť aj na priloženom videu.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú