Xiaomi Mi 6 bolo v prípade aktualizácie operačného systému na základe Androidu 9.0 Pie pre čínskeho giganta nízkou prioritou. Po negatívnom ohlase od používateľov ale nakoniec aktualizáciu prináša.

Ako informuje portál XDA Developers, Xiaomi prináša na model Mi 6 globálnu verziu MIUI 10.4.1.0 postavenú na Androide 9.0 Pie. Spočiatku to ale s aktualizáciou na novšiu verziu Androidu nevyzeralo vôbec dobre. Xiaomi Mi 6 je totižto už 2-ročný model, ktorý na trh prišiel s nadstavbou MIUI 8 postavenej na Androide 7.1.1 Nougat. V auguste 2018 tak dostalo Mi6 druhú aktualizáciu na MIUI 10 postavenú na Androide 8.1 Oreo.

Ako dobre vieme, čínsky gigant veľmi rád rozlišuje medzi aktualizáciami nadstavby MIUI a Androidu, pričom aktualizácie MIUI uprednostňuje. Keďže model Mi 6 už získal dve veľké aktualizácie Androidu, Xiaomi zvažovalo ukončenie podpory pre zariadenie. Po veľkej dávke nevôle zo strany používateľov tak Xiaomi nakoniec prinieslo aktualizáciu s Androidom 9.0 Pie. Najprv pre čínske verzie a teraz už aj globálnu verziu MIUI 10.4.1.0.

Pokiaľ máš globálnu verziu systému aj ty a nechce sa ti čakať, stačí stiahnuť ZIP súbor a nainštalovať si aktualizáciu sám. Ak potrebuješ návod, sleduj postup zverejnený v príspevku na Twitteri vyššie.

Zdroj: XDA Developers

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú