Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Xiaomi nám začiatkom roka ukázalo technológiu rýchleho 100 W nabíjania s názvom Super Charge Turbo. Tentokrát nám o tomto extrémne rýchlom nabíjaní poskytlo o niečo viac informácií.

Xiaomi aktuálne zvádza boj so svojimi Čínskymi konkurentmi v predstavení technológií rýchleho nabíjania. Aktuálne najrýchlejšie dostupné 65 W nabíjanie na trhu ponúka Oppo vo svojom smartfóne Oppo Reno Ace.

Xiaomi ale ešte začiatkom roka ukázalo svoje 100 W nabíjanie Super Charge Turbo, ktoré bolo schopné nabiť 4000 mAh batériu len za 17 minút! Na čínskeho giganta však tlačí aj výrobca Vivo, ktorý údajne pracuje na 120 W riešení. Jeho riešenie údajne stiahne čas nabíjania v porovnaní s technológiou od Xiaomi o 4 minúty.

Ako pripomína portál MSPowerUser, možno aj preto gigant počas konferencie Xiaomi Developers Conference opäť pripomenul svoje riešenie. O nabíjanie sa má starať nezávislý mikrokontrolér a bezpečnosť pri nabíjaní zabezpečí až 9 ochranných prvkov. Z nich až 7 je sústredených na základnej doske smartfónu a ďalšie 2 budú súčasťou akumulátora. Dátum oficiálneho predstavenia ani potencionálneho modelu, ktorý toto rýchle nabíjanie prinesie, však Xiaomi opäť neuviedlo.

Zdroj: MSPowerUser

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú