Časy kopírovania technológie čínskymi výrobcami smartfónov od západných výrobcov sú už zdá sa za nami. Xiaomi ukázalo svoju prelomovú technológiu rýchleho nabíjania, ktorá nabije 4000 mAh batériu len za 17 minút!

V posledných rokoch sa výdrž smartfónov stala kľúčovou vlastnosťou. Hoci výrobcovia v technológii batérii nijako zvlášť nepokročili, zamerali sa aspoň na rýchlosť, takakou ich môžeme nabiť. Portál Gizmochina informoval o príspevku na sociálnej sieti Weibo, v ktorom Lin Bin, prezident a spoluzakladateľ Xiaomi, ukázal prelomové rýchle nabíjanie smartfónov.

Ide o enormné 100W rýchle nabíjanie, ktoré dokáže nabiť 4000 mAh batériu za neskutočných 17 minút. Túto technológiu čínsky gigant nazýva Super Charge Turbo a ak sa stane realitou, bude rýchlejšia ako aktuálne najrýchlejšia 50W technológia nabíjania SuperVOOC od Oppo.

Kedy sa novinka dostane do reálneho smartfónu nevedno. Dá sa očakávať, že Xiaomi ju pravdepodobne zakomponuje do najbližšieho vlajkového modelu Mi MIX 4, ktorý sa možno poďľa záhadného príspevku zo siete Weibo stane realitou oveľa skôr, ako sa očakáva.

Zdroj: Gizmochina

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú