Najnovší operačný systém Microsoftu je dostupný pre podporované zariadenia len niekoľko týždňov, počas ktorých sa už stihlo objaviť viacero problémov. Najnovšie má Windows 11 spôsobovať bizarnú chybu, kvôli ktorej v systémových súboroch vytvorí obrovské množstvo prázdnych priečinkov. Niektorí používatelia hlásia len pár stoviek takýchto priečinkov, v iných prípadoch sa prázdne priečinky počítajú v tisíckach, informuje MSPowerUser.

Nejde však o žiadnu „novinku“. Rovnaký neduh totižto postihol aj starší Windows 10, kde bol problém s vytváraním prázdnych priečnikov objavený ešte pred niekoľkými mesiacmi. Zdá sa tak, že sa chyba preniesla z predošlého systému aj do najnovšej verzie Windows 11. Takéto priečinky v systémových súboroch sú pritom úplne prázdne. Spravidla začínajú označením „tw“ a končia príponou „.tmp“.

Snímka obrazovky/FonTech

Tieto prázdne priečinky môžeme nájsť v systémových súboroch: C:\Windows\System32\config\systemprofile\AppData\Local. Podľa niektorých má problém spôsobovať aplikácia ProvTool.exe na spracovanie runtime balíka, ktorú je možné zastaviť, no neodporúča sa to, informuje Windows Central. Chyba s prázdnymi priečinkami však nemá žiaden vplyv na fungovanie systému či výkon zariadenia.

Používateľ môže množstvo prázdnych priečinkov odstrániť aj manuálne, no po krátkom čase sa vytvoria ďalšie. Zatiaľ nie je známe, či Microsoft tento neduh po mesiacoch plánuje opraviť. S veľkou pravdepodobnosťou si však chybu drvivá väčšina používateľov ani len nevšimne.

Zdroj: MSPowerUser, Windows Central

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú