Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Verzie Windowsov sa už od nepamäti delia primárne na dve skupiny – Pro a Home. Pre veľké percento spotrebiteľov bolo šifrovanie zariadenia BitLocker a ďalšie drobnosti prítomné len vo verzii Pro nepotrebné, a tak často siahali po o niečo striedmejšej „domácej“ verzii.

Podľa najnovších informácií portálu PC World je veľmi pravdepodobné, že sa používateľská základňa Pro variantu v prípade Windows 11 razantne rozšíri. Ako totiž upozorňuje zdroj, pôjde o jedinú verziu operačného systému, ktorá nebude vyžadovať účet Microsoftu.

Microsoft chce byť ešte bližšie k spotrebiteľovi

Windows 11 Home edícia bude už pri debutovej inštalácii vyžadovať prihlasovanie do Microsoft účtu. Paradoxne, lokálny účet si budeš môcť vytvoriť, no až po prvom nastavení systému. Pro verzia bude naopak lokálny účet podporovať úplne od začiatku.

Účty bez potreby prepojenia s Microsoft kontom boli mimochodom jedným z najjednoduchších spôsobov, ako zvýšiť mieru zabezpečenia pred špehovaním, respektíve zbieraním osobných údajov.

FonTech

Je pravdepodobné, že Microsoft sa chce Home verziou ešte väčšmi zamerať na tých najbežnejších konzumentov, ktorým prepojenie účtov dokáže priniesť viaceré softvérové benefity.

Na druhej strane, profesionálov zbytočné odporúčania a na mieru ušité prispôsobenia dokážu v pracovnom nasadení skôr zdržiavať, čiže prepojenie, teda aspoň v očiach Microsoftu, nepotrebujú.

Zdroje: MSPoweruser, PC World

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú