WhatsApp sa rozhodol oficiálne ukončiť podporu svojej komunikačnej aplikácie na starších zariadeniach značky iPhone, informuje portál WABetaInfo. Pre aplikáciu to nie je nič neobvyklé a dôvodom je často príprava na implementáciu funkcií, ktoré nemusia na starších modeloch fungovať.

Tentoraz sa zrušenie podpory dotkne operačných systémov iOS 10, iOS11 a zariadení iPhone 5 a iPhone 5C. Portál tiež dodáva, že falošné správy o plánoch ukončenia podpory aplikácie WhatsApp na operačnom systéme iOS 10 sa objavili už koncom roka, až teraz sa však stávajú realitou.

Obom spomínaným systémom skončí podpora 24. októbra 2022 a pre ďalšie využívanie aplikácie je nutné aktualizovať systém na verziu iOS 12 a viac. Z toho dôvodu prichádzajú o podporu staršie smartfóny iPhone 5 a iPhone 5C, ktoré nie je možné na tieto vyššie verzie operačného systému spoločnosti Apple aktualizovať.

Najnovší systém iOS 15 vyšiel len pred niekoľkými mesiacmi a spustenie prvého iOS 10 sa datuje do roku 2016. Nejedná sa tak o príliš starý systém, avšak vďaka možnosti aktualizácie nejde o vážny problém. To však nemožno povedať pre iPhone 5, ktorý uzrel svetlo sveta v roku 2012 a v dnešnej dobe ich používa len minimum zákazníkov.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú