Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

WhatsApp aj napriek nedávnym kontroverziám patrí medzi najobľúbenejšie komunikačné kanály. Po týždňoch testovania sa na verejnosť dostáva očakáva novinka, o ktorej informuje portál The Verge.

Každou chvíľou by aj do tvojho zariadenia mala dôjsť aktualizácia aplikácie, ktorej hlavnou novinkou sú miznúce správy. Ako už napovedá samotné označenie funkcie, správy fungujú na princípe nenávratného zmazania už po prvom pozretí.

www.blog.whatsapp.com

Aplikácia tieto správy rozlíši, pri kolónke so správou bude svietiť „1“. Prijímateľ správy bude takto informovaný, že na pozretie takejto správy má len jedinú šancu. Samozrejmosťou sú snímky obrazovky, kde to WhatsApp aktuálne necháva na dôvere v komunikácii.

BBC ale vyzdvihuje otázku bezpečnosti. Zatiaľ čo WhatsApp na svojom blogu prezentuje miznúce fotky a videá ako bezpečnostnú funkciu, isté orgány majú na to opačný názor. Menovite Národná spoločnosť pre prevenciu týrania detí (NSPCC) má za to, že funkcia si môže nájsť využitie aj pri digitálnom obťažovaní maloletých.

Dcérska spoločnosť Facebooku totiž využíva end-to-end šifrovanie, a teda správy sa nedajú zachytiť počas posielania. Vidí ich iba odosielateľ a prijímateľ. Miznúce správy tak úplne znemožňujú aj nahliadanie na spätnú konverzáciu, keďže fotky a videá už po prvom zobrazení sú (z používateľského hľadiska) nenávratne preč.

Zdroje: The Verge, WhatsApp

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú