Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Prednedávnom sme informovali o novej funkcii v aplikácii Waze, ktorá má zlepšiť navigáciu počas cesty autom. Táto populárna aplikácia totiž doteraz neobsahovala radenie do jazdných pruhov, no vývojári zapracovali na tom, aby sa novinka dostala aj k nám. Waze spúšťa novú podporu asistenta radenia do jazdných pruhov, čím pomôže vodičom lepšie sa orientovať na ceste počas jazdy. Hlasové navádzanie však ešte nie je vo finále. O novinke informoval Waze priamo na svojom účte na Facebooku.

Navigačné aplikácie ako Google Mapy či Sygic túto funkcionalitu využívajú už nejaký čas. Podobne ako v týchto aplikáciách, aj vo Waze sa stretneme s asistentom, ktorý vodiča upozorní na zaradenie do správneho jazdného pruhu pri odbočovaní.

Ako však informuje Waze na Facebooku, funkcia sa rozširuje postupne a stále nemusí byť dostupná pre všetkých. Donedávna bola novinka ešte v beta testovaní, informoval Engadget.

Navyše, hlasové navádzanie ako v prípade Google Máp ešte nie je hotové, no malo by prísť neskôr. Taktiež môžu vo Waze chýbať úseky, na ktorých by vodiči tohto asistenta využili, no prípadné nedostatky je možné nahlásiť priamo v aplikácii.

Zdroj: Waze/Facebook, Engadget

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú