Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Napriek tomu, že Waze je bezpochyby jednou z najznámejších navigačných aplikácií, pričom obrovskú komunitu vodičov má aj na Slovensku, navigácia doteraz neobsahovala jednu zo základných funkcií – vedenie do správneho jazdného pruhu. Spoločnosť však túto vychytávku už testuje v beta verzii aplikácie, píše Engadget.

Ako upozornil portál Android Police, navigačná aplikácia Waze konečne zavádza funkciu vedenia jazdných pruhov, ktorá vodičovi ukazuje správny pruh, do ktorého sa má zaradiť pri odbočovaní.

Túto vychytávku, ktorú už dlhšiu dobu ponúka mnoho konkurenčných spoločností vrátane Google či Sygic spoločnosť momentálne testuje v beta verzii svojej aplikácie.

Zobraziť celú galériu (1)
Takto funkcia v beta verzii Waze vyzerá / Zdroj: Android Police

Funkcia pracuje rovnako ako v ostatných „navigačkách“ a vo vzdialenosti približne 500 metrov (na cestách) alebo 1 kilometer (na diaľnici) od odbočky zobrazuje v hornej časti obrazovky jazdný pruh, do ktorého sa má vodič pred odbočovaním zaradiť.

Zatiaľ síce nie je známe, kedy sa vychytávka dostane aj do plnej verzie aplikácie a ako bude jej konečná implementácia presne vyzerať, ale dúfame, že tak Waze urobí už čoskoro. Ide totiž o jednu z mála funkcií, ktorá navigačnej aplikácii oproti konkurencii chýba.

Zdroj: Engadget, Android Police

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú