Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Na západnom Slovensku je v nedeľu stabilizovaná situácia v súvislosti s výpadkami elektriny. Do rána sa podarilo odstrániť takmer všetky poruchy. Bez elektrickej energie zostalo približne 30 odberných miest. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Západoslovenskej energetiky (ZSE) Michaela Dobošová.

Elektrikári nepretržite pracujú na odstránení porúch. „Vzhľadom k tomu, že sa nachádzajú na nedostupnom teréne, môže obnovenie elektrickej energie trvať dlhšie,“ poznamenala Dobošová.

Aj zvyšok Slovenska je na tom lepšie

V Žilinskom, Banskobystrickom a Trenčianskom kraji zostáva vplyvom nepriaznivého počasia bez elektriny približne 1100 odberných miest spoločnosti Stredoslovenská distribučná (SSD). TASR o tom informoval hovorca spoločnosti Miroslav Gejdoš. Informovali sme o tom v samostatnej správe.

Spoločnosť Východoslovenská distribučná (VSD) zaevidovala počas extrémne nepriaznivého počasia od soboty (4.2.) rána do nedele rána 19 porúch na vysokonapäťovej úrovni a 64 ďalších porúch na nízkonapäťovej úrovni. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa VSDE Andrea Danihelová s tým, že vplyvom počasia padali vyvrátené stromy a zlomené konáre na elektroenergetické vedenia a poškodili ich.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú