Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Predstavenie nového iPhone 12 a iPhone 12 Pro, ktoré sa odohralo len pred pár hodinami, spôsobilo vo svete smartfónov veľký rozruch aj kvôli absencii nabíjacieho adaptéru v balení všetkých modelov podobne ako pri nových hodinkách Apple Watch, čo americký gigant argumentuje znižovaním enviromentálneho dopadu.

Pribalený tak bude len nabíjací kábel USB-C na Lightning, ku ktorému si budú musieť majitelia starších adaptérov s USB-A výstupom nový adaptér dokúpiť, alebo nabíjať bezdrôtovo. Podľa oficiálnych európskych cien ponúka Apple novú 20W USB-C nabíjačku za 25 €, čo síce nie je závratná, no ani nízka cena.

Spoločnosť sa však pri nových modelov zamerala aj na bezdrôtové nabíjanie a oživila technológiu MagSafe vybavenú magnetmi, ktorou disponujú všetky nové modely, pričom podporuje výkon až 15 W.

Ten je však možný dosiahnuť len s novými bezdrôtovými nabíjačkami MagSafe a MagSafe Duo, ktoré ponúknu nabíjanie pre jedno alebo dve zariadenia naraz, pričom klasické bezdrôtové nabíjačky so štandardom Qi dokážu nové iPhony nabíjať len s maximálnym výkonom 7,5W, informoval portál GSMArena. Základná nabíjačka MagSafe ťa podľa oficiálnej stránky spoločnosti vyjde až na 45 €, čo rozhodne nie je málo.

V neposlednom rade treba pripomenúť, že v balení iPhone 12 a iPhone 12 Pro sa nenachádzajú ani staré dobré slúchadlá EarPods s konektorom Lightning, ktoré si v prípade záujmu môžu zákazníci dokúpiť za 19 €.

Spoločnosť si tak účtuje nemalé peniaze za príslušenstvo, ktoré ešte minulý rok pribalila k novým smartfónom „grátis“.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú