Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Minuloročné oznámenie spoločnosti Ubisoft o tom, že ich pripravované tituly nebudú obsahovať českú lokalizáciu, tuzemských hráčov nepríjemne prekvapilo.

Futuristický príbeh Watch Dogs: Legion a vikingský epos v najnovšom pokračovaní Assassin’s Creed: Valhalla si preto naplno vychutnali len jedinci ovládajúci niektorý z podporovaných svetových jazykov. Herný portál Zing však prináša informácie o tom, že by sa to mohlo v budúcnosti zmeniť.

Posledným mohykánom obsahujúcim titulky v jazyku našich západných susedov je antické dobrodružstvo Immortals Fenyx Rising. Aj napriek pôvodným vyhláseniam Ubisoftu o tom, že českú lokalizáciu vo svojich budúcich tituloch viac podporovať nebude, sa však objavila iskrička nádeje.

Vybraní hráči totiž môžu v týchto dňoch nájsť vo svojich mailových schránkach dotazník o prieskume spokojnosti obsahujúci aj otázky z oblasti lokalizácie, informuje na svojich stránkach portál Vortex.

Podobné dotazníky na získavanie spätnej väzby sú samozrejme bežnou súčasťou distribúcie produktov, vrátane noviniek zo sveta interaktívnej zábavy. Je preto možné, že ide len o ohodnotenie kvality konkrétneho prekladu.

Peter Kučera, zástupca spoločnosti Playman, ktorá má na starosti distribúciu Immortals Fenyx Rising pre Českú republiku, v rozhovore pre Vortex pripustil možnosť návratu k českej lokalizácii v prípade dostatočného záujmu zo strany hráčov.

Dotazník obsahujúci otázky ohľadom správnosti a presnosti prekladu totiž obsahuje veľmi konkrétnu otázku: “Ak by hra Immortals Fenyx Rising nebola lokalizovaná do vášho jazyka, kúpili by ste si ju?

Dôvodov, prečo novinky od Ubisoftu nebudú obsahovať český preklad je hneď niekoľko. Okrem zvýšených nákladov na preklad sa k slovu dostáva aj čoraz väčší rozsah hier.

Vyzerá to tak, že na finálne vyjadrenie ohľadom možností budúcich lokalizácii si budeme musieť ešte chvíľu počkať. Ubisoft totiž kladie veľký dôraz na spätnú väzbu svojich hráčov, ktorá by mohla zavážiť aj v tomto prípade.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú