Internetové pripojenie v autách stále nie je samozrejmosťou, no vynaliezavý vodič spoza veľkej mláky vyriešil tento problém po svojom. Na kapotu svojej Toyoty Prius totiž pripevnil veľkú anténu, ktorú poskytuje spoločnosť SpaceX pre pripojenie k internetu v beta verzii svojho programu. Táto úprava však neunikla pozornosti polície, ktorá tohto „kutila“ pokutovala, informuje The Verge.

Mnohé krajiny zakazujú vo vozidlách objekty, ktoré by bránili vodičom vo výhľade. Podľa niektorých zákonov dokonca nemôže vodič pripevniť žiaden predmet ako napríklad voňavý stromček ani na spätné zrkadlo v interiéri. Šofér v USA však zašiel ďalej, ako by polícii vôbec napadlo.

California Highway Patrol

Po diaľnici v Kalifornii sa totiž premával s anténou pre príjem internetu zo satelitov Starlink od SpaceX, ktorá mu však prekážala vo výhľade. Polícia tak pri pohľade na toto vozidlo okamžite zbystrila pozornosť, šoféra zastavila a udelila mu na mieste pokutu. Vodič priznal, že anténa mu prekáža len pri zatáčaní, no na vozidlo ju namontoval kvôli tomu, že potreboval Wi-Fi pre svoj biznis, informuje CNBC.

Bizarnú situáciu tak polícia vyriešila pokutou, no aj sám Elon Musk ešte vlani v zime priznal, že anténa je takmer veľká ako priemerná pizza a môže sa zmestiť aj na bežné auto. Jeho slovami sa zrejme inšpiroval aj pokutovaný vodič.

Neskôr však Musk potvrdil, že antény pre internet nevyužijú ani v elektromobiloch Tesly, nakoľko sú príliš veľké. Tento hardvér je tak zatiaľ primárne určený pre domácnosti v beta testovaní a čoskoro sa zrejme dostane aj na prvé lode a komerčné lietadlá.

Zdroj: The Verge, CNBC

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú