Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

FedEx ako jedna z najväčších kuriérskych spoločností na svete podáva žalobu proti americkému ministerstvu obchodu a jeho aktuálnej administratíve exportných regulácií, ktorá tlačí jej aktivity k múru!

Portál Android Authority priniesol prostredníctvom The Wall Street Journal informáciu, že kuriérsky gigant FedEx stihol v posledných dňoch podať žalobu proti americkému ministerstvu obchodu. Dôvodom je aktuálna administratíva exportných regulácií, ktorá núti FedEx striktne kontrolovať všetky zásielky. Ako tvrdí firma, denne spracuje približne 15 miliónov balíkov, čo robí túto úlohu takmer nesplniteľnú.

FedEx je tak reguláciami tlačený k múru a hovorí o dvoch možnostiach, ktoré mu zostávajú. Buď prepustí balíky ďalej a riskuje mastné pokuty od vlády USA, alebo hnev zahraničných vlád a zákazníkov, ktorých balíky nedoručí už len kvôli minimálnemu náznaku riskantného obsahu.

FedEx sa tiež bojí, že bude umiestnený čínskou vládou na zoznam nespoľahlivých entít kvôli presmerovaniam balíkov a tiež nedoručeniu smartfónov od Huawei. Ten stihol podať žabolu voči vláde USA len týždeň pred FedExom.

Zdroj: Android Authority

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú