Príbeh Patthawikorn Boonrin sa stal virálnym po tom, čo zverejnil na sociálnych sieťach video o výhre v lotérii vďaka číslam, ktoré vygenerovala umelá inteligencia ChatGPT, píše Digitaltrends. Svoju stratégiu na generovanie čísel do lotérie údajne použil aj v minulosti.

Žiadna stratégia

Aj keď nazýva Boonrin svoje konanie stratégiou, v skutočnosti sa jedná len o náhodou a šťastie, pričom nevyhral nijak závratnú čiastku – len necelých 60 dolárov. ChatGPT môže teoreticky spracovať informácie o tom, ktoré čísla vyhrali v minulosti a na základe toho vygenerovať čísla, o ktoré ho používateľ žiada, avšak pravdepodobnosť, že sa jedná o výherné cifry, nie je o nič väčšia, ako keby si človek vybral náhodné čísla.

@ai.runlottery มาดูคำตอบเต็มๆ เรื่อง #หวย งวดวันที่1 เมษายน 2566 ของ #ChatGPT ในคืน วันที่ 27 มีนาคม 2566 ช่วงเวลา 20.23 กันครับ #โปรดใช้วิจารณญาณในการไถฟีด #โปรดใช้วิจารณญาณในการรับชม ♬ เสียงต้นฉบับ – เลขพารวย

Dodal tiež, že ho ChatGPT upozornil, aby neostal touto metódou príliš posadnutý a tiež aby išiel von a trochu si zacvičil. ChatGPT čelí veľkej kritike v mnohých oblastiach a niektoré krajiny ho dokonca zakazujú, avšak v tomto prípade, zrejme, žiadnu hrozbu nepredstavuje.

Skutočnou hrozbou je, že ľudia uveria aj neovereným schopnostiam tohto systému a prehrajú svoje peniaze v lotérii v klamlivom dojme, že majú vďaka ChatGPT väčšiu šancu.

ChatGPT medzitým prechádza intenzívnym vývojom a niektorí zamestnanci firmy predpokladajú, že bude už do konca tohto roka na nerozoznanie od ľudí.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú