Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Konceptov a prototypov lietajúcich „áut“ či osobných dronov sme videli už niekoľko. Problémom v tomto smere nie je ani tak vytvorenie funkčného lietajúceho osobného vozidla, ako skôr prispôsobenie dopravy v nadzemnom priestore veľkých miest. Japonská spoločnosť SkyDrive však prišla s riešením, ktoré by chcela do praxe uplatniť v priebehu troch rokov, píše portál Express.

Airbus, Boeing či Uber sú len špičkou ľadovca medzi spoločnosťami, ktoré pracujú na VTOL (vertical take off and landing) vozidlách a Japonsko ako jedna z mála krajín tlačí do tohto segmentu nemalé peniaze.

Spoločnosť SkyDrive nedávno predstavila dvojmiestny elektrický dron s doletom niekoľko desiatok kilometrov a maximálnou rýchlosťou 100 km/h, píše Futurism. Veľké množstvo osobných dronov by však spočiatku počas letov nad mestom predstavovalo príliš veľké nebezpečenstvo.

Prvé trasy pod vedením autopilota, ktorý by sa staral o celé manévrovanie s vozidlom, by tak viedli ponad oceán. Do troch rokov by už mali prvé takéto taxíky lietať okolo miest Osaka a Tokyo, pričom do roku 2028 spoločnosť plánuje uviesť do prevádzky aspoň 100 takýchto dronov.

Zdroj: Express, Futurism

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú