Čínska akadémia elektroniky a informačných technológií vyvinula futuristickú zbraň, ktorá dokáže vystreľovať samonavádzacie výbušné drony. Ako informoval portál Futurism, na internete sa objavilo video z testu tejto novej zbrane.

Vojenské drony a bezpilotné lietadlá sú už štandardnou výbavou vo vyspelejších armádach sveta. Čína však posunula latku o čosi vyššie, vyvinula totiž zbraň, ktorá dokáže vystreliť až 48 samodeštrukčných dronov za sebou, ktorým následne dokážu zadať svoj cieľ operátori zo zeme.

Ako môžeš vidieť v priloženom videu z testu, vojak na zemi po vystrelení dronu vidí obraz z jeho kamery a pomocou tabletu dokáže veľmi jednoducho určiť cieľ, na ktorý má dron zaútočiť.

Každý dron je nabitý výbušninami a svoj cieľ ničí priamym nárazom, ktorý vyvolá explóziu náloží. Vo videu tiež vidieť, že dron sa dá vypustiť aj z vrtuľníka a nie len z odpaľovacieho auta.

Samotný dron je dlhý 1,21 metra a váži okolo 9 kg. Vo vzduchu dokáže lietať 2 hodiny a svoj cieľ zasahuje pri rýchlosti takmer 160 km/h. Čínska armáda uviedla, že sú stále iba na začiatku vývoja tejto zbrane a jednou z kľúčových požiadavok je vyriešiť komunikačné problémy medzi dronom a pozemnými jednotkami, ktoré ich aktuálne trápia.

Zdroj: Futurism, YouTube

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú