Slovenský antivírus ESET sa v rebríčkoch kvality a úspešnosti detekovania škodlivého malvéru pravidelne umiestňuje na najvyšších priečkach. Podobne tomu bolo aj v poslednom hodnotení v dvoch testoch renomovanej organizácie AV-Comparatives, informuje firma v tlačovej správe.

Jeden z testov bol zameraný na firmy, druhý pre ochranu zariadení používaných v domácich podmienkach.

„Firemné“ riešenie ESET PROTECT Cloud vo svojom teste získalo najvyšší počet 14 bodov, čím predčilo všetky ostatné testované riešenia. Softvéry boli skúšané v piatich rôznych segmentoch, ktoré boli zamerané na prienik do systémov organizácií a ovládnutie siete, ale aj svoju replikáciu na prenosových médiách ako sú externé disky a pamäťové kľúče. Sledovala sa aj ochrana proti phishingu, teda ukradnutiu údajov falšovaním identity odosielateľa, aké trápia Slovensko v posledných mesiacoch doslova na dennej báze.

AV-Comparatives všetkých 15 testov podrobnejšie popisuje na svojom webe. ESET zlyhal len v jednom scenári, kedy hrozbu nedetekoval. Len o jeden scenár neúspešnejší bol softvér od CrowdStrike, Avastu a firmy Kaspersky.

AV-Comparatives

„Firemné bezpečnostné riešenie spoločnosti ESET podrobila hackerským a penetračným technikám, ktoré útočníkom umožňujú získať prístup k interným systémom a kopírujú reálne hrozby,“ informuje ESET.

Medzi softvérom pre súkromníkov už boli výsledky iné

Pri testoch bežne dostupného a používaného softvéru boli testovacie scenáre podobné, výsledky sa však už líšili. V tomto testovaní si 14 bodov z 15 odniesol Avast a AVG.

ESET zastúpený balíkom Internet Security získal rovnako ako Kaspersky Internet Security a McAfee Total Protection po 13 bodov,co stále stačilo na najvyššiu známku Advanced+. AV-Comparatives testovala mimo iné aj to, či antivírusy hrozbu dokážu detekovať ešte pred jej spustení, okamžite po prebehnutí skriptu, alebo až dodatočne.

AV-Comparatives

Výsledky v tabuľke sú zoradené abecedne, úspešnosť antivírusu v teste hodnotí skóre v poslednom stĺpci.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú