Nedávno sme informovali o unikátnej, no hlavne skrytej funkcii kamery s farebným filtrom na smartfóne OnePlus 8 Pro, ktorý umožňoval telefónu vidieť cez niektoré druhy plastov. Ako ale informuje portál XDA-developers, OnePlus túto kameru v budúcej aktualizácii dočasne vypne.

V predchádzajúcom článku sme ukázali, ako používatelia OnePlus 8 Pro objavili túto skrytú funkciu. Odborníci sa domnievali, že kamera dokáže vidieť cez také druhy plastov, ktoré netienia infračervené svetlo.

V neskorších testoch sa ukázalo, že režim Photochrom, ktorý využíva práve 5 MPx senzor s farebným filtrom, dokonca dokáže vidieť aj cez niektoré tenké kusy oblečenia. Práve možnosť kamery vidieť cez oblečenie je dôvodom, prečo bude jej funkcia po aktualizácii dočasne vypnutá.

Filckr/Pranob Mehrotra

Na čínskej sociálnej sieti Weibo sa OnePlus pochopiteľne ospravedlnil za „komplikácie“ a prisľúbil, že zariadenia na domácom trhu dostanú danú aktualizáciu behom týždňa.

Po nej zrejme budú nasledovať aj ostatné trhy. Kamera s farebným filtrom bude opätovne aktivovaná až po tom, čo OnePlus vyrieši všetky problémy týkajúce sa ochrany súkromia, ktoré táto kamera dokázala bez väčších problémov narušiť.

Zdroj: XDA-developers, Weibo

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú