Spoločnosť ZSE Drive uvádza do prevádzky prvý nabíjací City Hub pre elektromobily na Landererovej ulici v Bratislave. Ide o nové unikátne riešenie, ktoré v sebe kombinuje najmodernejšiu nabíjaciu technológiu, nadčasový dizajn a ekologickú udržateľnosť.

„ZSE City Hub zahajuje novú éru mestského nabíjania s najvyšším unikátnym výkonom do 400 kW. Svojou komplexnosťou a inovatívnymi technológiami ide o prvý nabíjací hub tohto druhu nielen na Slovensku, ale aj v regióne strednej Európy,“ povedal člen predstavenstva ZSE Juraj Krajcár.

Nový hub ponúka desať nabíjacích miest. Disponuje šiestimi DC nabíjacími bodmi s výkonom až do 400 kW a dvoma AC nabíjačkami so štyrmi bodmi s výkonom 22 kW.

Vďaka inteligentnému systému riadenia záťaže dokáže stanica nabiť autá najnovšej generácie na 80 % kapacity len za 18 minút, pričom budúce modely vozidiel dosiahnu plnú funkčnosť už za 10 minút pri využití maximálneho výkonu 400 kW.

Na nabíjanie elektromobilov tu bude použitá 100 % certifikovaná elektrina z obnoviteľných zdrojov, hlavne vodných elektrární zo Slovenska.

Výstavbu nabíjacieho hubu spolufinancoval Nástroj na Prepájanie Európy (CEF), pričom na nabíjaciu technológiu bola použitá suma pokrývajúca 20 % celkových nákladov.

ZSE Drive má momentálne 489 nabíjacích bodov po celom Slovensku a plánuje pridať ďalších 120 bodov do konca roka 2024. Spoločnosť sa zameriava na ultrarýchle nabíjanie, pričom prvá ultrarýchla stanica (350 kW) bola otvorená v Budči v roku 2018.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú