Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Dôkazom toho, aký veľký, ba až desivý potenciál v sebe skrýva táto technológia, je aj najnovšie video. Umelá inteligencia dokázala upraviť zábery svetových lídrov tak, aby vytvorila reálne vyzerajúce video ako spievajú známu pesničku Johna Lennona.

Mnohí pokladajú umelú inteligenciu za nástroj budúcnosti, ktorý zvládne mnohé zložité operácie a pomôže ľuďom vo viacerých oblastiach. Pred touto technológiou a jej schopnosťami však doteraz vydalo niekoľko významných svetových osobností varovania pre prípad, čo by sa mohlo stať, ak by sa vymkla ľuďom spod kontroly alebo by sa dostala do nesprávnych rúk. Pri pohľade na priložené video môžeme vidieť, aký potenciál v sebe AI a CGI technológie skrývajú. 

Bez problémov totiž dokázala spracovať video, v ktorom prezidenti a svetoví lídri spievajú pesničku Imagine od Johna Lennona.

V budúcnosti tak môže byť stále ťažšie rozoznať pravdivosť zverejnených informácií, vrátane videí. Jedného dňa sa teda môžeme dočkať aj falošného, no dôveryhodne vyzerajúceho videa, v ktorom si napríklad prezidenti svetových mocností navzájom vyhlásia vojnu.

Zdroj: YouTube

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú