Aktualizované 27. decembera 2022

Dlho očakávaný seriálový spin-off z univerza Zaklínača je pre Netflix brutálny prepadák. Seriál sa síce vďaka veľkej popularite fantasy univerza rýchlo vyšplhal do TOP 10 najsledovanejšieho obsahu služby, v hodnoteniach divákov však patrí k najmizernejším počinom vôbec.

4-dielna novinka Witcher: Blood Origin na Netflix pribudla 25. decembra a už nízke hodnotenia od kritikov naznačovali, že po stránke diváckeho zážitku nepôjde o žiadnu revolúciu. Samotní diváci však boli k seriálu ešte omnoho nekompromisnejší a v hodnoteniach novému Zaklínačovi nič nedarujú.

Na Rotten Tomatoes má seriál na základe 2 285 hodnotení iba 9 % skóre, čo je jedno z najnižších hodnotení pri veľkých seriáloch Netflixu vôbec. Ako upozorňuje Forbes, naposledy medzi divákmi takto nekompromisne pohorel seriálový Resident Evil, aj ten však napriek nízkej kvalite dosiahol 22 %.

TMDB

O nič lepšie si novinka nevedie ani na ďalších známych portáloch. IMDB na základe 11-tisíc hodnotení hlási skóre 4 / 10, na ČSFD je to slabučkých 35 %.

Blood Origin sa do veľkej miery stal obeťou review bombingu, kedy nahnevaní fanúšikovia okamžite po premiére agregáty  zaplavili najnižšími možnými hodnoteniami kvôli odchodu Henryho Cavilla z hlavného seriálu Zaklínač, ako i nepresvedčivom narábaní Netflixu s populárnou predlohou.

Odhliadnuc od účelne zlých hodnotení sa však skutočne nezdá, že by seriálová novinka divákov zdvíhala zo sedadiel. Podľa opakovaných ohlasov Blood Origin dokáže zaujať po stránke vizuálu aj akcie, po príbehovej stránke však ide o bezduchú a absolútne nezáživnú záležitosť, ktorá s univerzom Zaklínača nemá absolútne nič spoločné.

Pôvodný článok 

Netflix opäť zažíva silné vianočné sviatky. Deň pred štedrým dňom do ponuky zaradil vysoko hodnotené pokračovanie kriminálky Na nože, dnes ponuku obohatil o očakávanú fantasy novinku zo sveta Zaklínača – The Witcher: Blood Origin.

Seriál je dejovo zasadený približne 1200 rokov pred hlavnú televíznu sériu Zaklínač v hlavnej úlohe s Henry Cavillom. V centre príbehu stojí sedem bojovníkov, ktorí sa postavia tyranii v podobe masívnej ríše terorizujúcej celý kontinent.

Blood Origin rovnako predstaví Konjukciu sfér, kľúčovú udalosť, ktorá zmenila celé univerzum Zaklínača a odkazuje na ňu aj hlavná séria. Z nej sa do pripravovanej novinky vracia bard Marigold, ktorý v novinke stvárňuje krajne vedľajšiu postavu a slúži len ako spojenie so seriálovým hitom.

YouTube/snímka obrazovky

V hodnoteniach hlboko pod priemerom

Netflix si s novým seriálom však nevedel príliš rady a Blood Origin podstúpil pretáčky a nakoniec bol aj skrátený zo šiestich na štyri epizódy. Z výslednej podoby seriálu nie sú nadšení ani kritici, ktorí si na ňom poriadne „zgustli“ a Blood Origin má na Rotten Tomatoes priemerné skóre iba 37 %.

O nič lepšie si novinka podľa prvých hodnotení nevedie ani v hodnotení fanúšikov. Seriál je ďalšou z obetí review bombingu a na agregátových portáloch už nespokojní fanúšikovia začínajú udeľovať najnižšie možné známky.

Skôr, ako slabá kvalita seriálu, je však dôvodom nespokojnosti časti divákov odchod Henryho Cavilla z hlavnej série Zaklínač, rovnako ako pohŕdanie scenáristov knižnou predlohou Andrzeja Sapkowskeho, ktorá vyšla najavo onedlho po oznámení Cavillovho odchodu.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú