Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

To, že Unreal Engine 5 do herného sveta prinesie revolúciu, vieme už dávno a počas uplynulých mesiacov sa ku nám dostalo množstvo vizuálne skvostných videí, ktoré možnosti nového nástroja jasne demonštrujú.

Najnovšie k nim pribudla aj ukážka z japonskej železničnej stanice, ktorá je od reality skutočne na nerozoznanie. Za pôsobivou „tech-ochutnávkou“ stojí 3D nadšenec Lorenzo Drago so svojím tímom, ktorý na Unreal Engine postavil železničnú stanicu Etchu-Daimon v prefektúre Toyama. Tvorba dema Dragovi zabrala približne mesiac.

Ako informuje Polygon, cieľom podľa tvorcov bolo čo najviac sa priblížiť realite použitím nástrojov, ktoré Unreal Engine ponúka. Výsledok v tomto prípade skutočne stojí za to, mierne umelo v technickom videu pôsobí azda len nočné osvetlenie.

Tvorcovia však upozorňujú, že podobná detailnosť prostredia je v súčasných hrách zatiaľ utópiou. Technické demo beží na AMD Ryzen 7 3700X s grafickou kartou RTX 2080 pri 7 snímkach za sekundu. Drago použil Real-Time VR Tracking, ktorý simuluje realistickú prácu s kamerou a baterkou.

Použitie podobnej grafiky na súčasnom hardvéri v hrách by teda nepripadalo do úvahy, aj keď samotný tvorca priznáva, že pri jemnom osekaní vizuálu a optimalizácii by sa snímkovanie mohlo citeľne zvýšiť.

Pripomeňme, že na Unreal Engine 5 pobežia aj jedny z najočakávanejších hier vôbec, vrátane nového Zaklínača alebo Tomb Raidera. Na novom engine bolo postavené aj pôsobivé demo Matrixu, ktoré sme si v redakcii vyskúšali. Dojmy sme zhrnuli v samostatnom článku.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú