Americká automobilka zo Silicon Valley, ktorá je známa najmä výrobou elektromobilov sa teší dosiahnutiu ďalšieho skvelého míľnika. Tesla Model 3 sa podľa najnovších informácií stal najpredávanejším elektromobilom sveta za rok 2018. S počtom predaných kusov, ktorý predstavuje približne 138 000 tak predbehla automobilky ako BAIC či Nisan.

To však ani zďaleka nie je všetko, nakoľko Tesla v piatok oznámila, že začala s dodávkami Modelu 3 na najväčší, teda čínsky trh a to o takmer rok skôr, než hovorili pôvodné plány. Tento krok by mal napomôcť ďalšiemu cieľu spoločnosti, ktorým je v roku 2019 zdvojnásobiť výrobu Modelu 3. Viacerí analytici však predpokladajú, že rok 2019 bude pre giganta omnoho ťažší, než predchádzajúce roky.

Do popredia sa totiž začínajú dostávať ďalšie automobilky, ktorých elektromobily budú predstavené už čoskoro. Reč je napríklad o zavedení SUV modelov zo strany viacerých výrobcov, akými sú napríklad Mercedes-Benz, Jaguar, Wolkswagen, Porsche, alebo aj Ford. V neposlednom rade môže Tesle priťažiť aj samotný čínsky trh, v rámci ktorého potrebuje Tesla dokončiť svoju továreň v Šanghaji a niektorí čínski výrobcovia výrabajú automobily za oveľa dostupnejšie ceny.

Zdroj: The Verge

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú