Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Telekom spustil najväčšiu komerčnú 5G sieť na Slovensku v Bratislave ešte začiatkom decembra minulého roka. Doteraz pokrytie rozšíril do ďalších lokalít a taktiež pridal podporu pre ďalšie 5G smartfóny. Aktuálne tak Telekom pokrýva svojou 5G sieťou v hlavnom meste už 10 lokalít, informoval o tom v tlačovej správe.

Operátor doteraz pokrýval celkovo 9 lokalít v Bratislave, medzi ktoré len pred pár dňami pribudla Rača. Najnovšie rozšíril 5G sieť po Petržalke, Ružinove, Novom Meste, Trnávke, Vajnoroch, Rači, Vrakuni, Podunajských Biskupiciach a Devínskej Novej Vsi aj v časti Kramáre. Zariadenia pre túto mobilnú sieť dodáva Telekomu Ericsson.

Zobraziť celú galériu (1)
Snímka obrazovky/Telekom

Spoločnosť prednedávnom taktiež zverejnila výsledky meraní rýchlosti z mestských častí Ružinov, Staré Mesto a Petržalka. Operátor ich odhalil pri reálnom testovaní vo vybraných lokalitách so smartfónom Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G. Zoznam smartfónov, ktoré podporujú 5G sieť Telekomu, sa navyše rozšíril o ďalšie modely.

Zobraziť celú galériu (1)
Freepik (Úprava redakcie)

Po štvorici iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max, modeloch Huawei P40 Pro a Mate 40 Pro, Xiaomi Mi 10T Pro a Mi 10T Lite, OnePlus 8T a Samsungu Galaxy Note 20 Ultra 5G, Note 20 5G, S20 Ultra 5G pribudli aj najnovšie vlajkové lode Galaxy S21 5G, S21+ 5G, S21 Ultra 5G.

Zdroj: Telekom

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú