Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Po rozobratí noviniek iPhone 12 a iPhone 12 Pro sa portál iFixit pozrel aj na najmenší zo štvorice noviniek. Menšie telo zariadenia prispelo k niekoľkým kompromisom, ktoré museli inžinieri z Apple vykonať. Všetky podstatné rozdiely zhrnul portál Engadget.

Všeobecne sa hovorí, že iPhone 12 mini je len „menšia verzia“ klasického iPhone 12, no niekoľko rozdielov medzi týmito dvoma zariadeniami sa predsa len nájde. Tým najväčším a zrejme aj najjednoznačnejším rozdielom je batéria.

iFixIt

iPhone 12 mini disponuje 8,57 Wh batériou, zatiaľ čo väčší brat, iPhone 12, má 10,78 Wh batériu. Ako informuje aj portál The Verge, okrem menšej batérie tu máme aj zmenšený motorček pre haptickú odozvu a tiež menší magnet na príslušenstvo MagSafe.

iFixIt

Oproti klasickému iPhone 12 má „mini“ verzia aj o niečo menší reproduktor. Veľkým pozitívom zostáva, že najmenší model dostal úplne rovnaké fotoaparáty, ako iPhone 12. Ostatné komponenty sú taktiež totožné.

Oprava displeja, či výmena batérie má byť podľa iFixit pomerne jednoduchá. Vo výsledku získal iPhone 12 mini v oblasti „opraviteľnosti“ 6 z 10 bodov.

Zdroj: iFixit, Engadget, TheVerge

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú