Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Xiaomi sa chystá budúci týždeň vo veľkom osláviť 10. výročie svojho vzniku. Očakávame, že pri tejto príležitosti predstaví čínsky gigant viacero exkluzívnych noviniek. Jednou z nich bude aj smartfón Mi 10 Ultra.

Trojicu zo série Mi 10 týmto rozšíria o ďalší smartfón, pričom na domácom čínskom trhu má byť označovaný ako Xiaomi Mi 10 Extreme Commemorative Edition, čo odkazuje na spomínané 10. výročie od založenia spoločnosti. Keďže na globálnom trhu by tento názov pravdepodobne veľa fanúšikov nezískal, do anglicky hovoriacich krajín a Európy sa dostane ako Mi 10 Ultra.

Twitter/@Gizinfo

Portál Gizmochina informuje, že podľa niektorých zdrojov má novinka „šokovať svet“, čo môže súvisieť s tvrdeniami iného zdroja, podľa ktorého bude Mi 10 Ultra vybavený fotoaparátom pod displejom a  Xiaomi vyrobí len obmedzený počet kusov. Posledné tvrdenie však protirečí prísľubu Lei Juna, ktorý vyhlásil, že špeciálny model bude na trhu dostupný v hojnom počte.

Novinka má byť údajne predstavená v troch výkonnostných verziách. Prvá verzia Mi 10 Ultra dostane 8 GB RAM a 256 GB interné úložisko, druhá 12 GB RAM a 256 GB úložiska a tretia až 16 GB RAM a 512 GB interné úložisko.

Očakáva sa tiež, že vylepšený model príde s výkonným procesorom Snapdragon 865 alebo 865+ a 4500 mAh batériou. Okrem toho ponúkne aj 120 Hz AMOLED displej a excelovať bude najmä pri káblovom nabíjaní, kde dosiahne výkon až 100 alebo 120 W, pričom aj pri bezdrôtovom dosiahne slušný výkon na úrovni 55 W.

Takto by mal vyzerať obal, v ktorom bude Mi 10 Ultra predávaný. GSMArena

CEO Xiaomi taktiež uverejnil fotografiu obalu, v ktorom bude smartfón dodávaný. Ceny sa majú pohybovať v závislosti od konfigurácie v prepočte medzi 600 až 900 €, avšak po príchode na náš trh sa tieto ceny môžu bez mihnutia oka vyšplhať až za hranicu 1000 €.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú