Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Škoda e-Citigo je bude priamym konkurentom Volkswagenu e-up a okrem dizajnu s ním bude súperiť aj parametrami ako je dojazd, dizajn či cenovka. Výroba má podľa portálu Insideevs začať už koncom roka 2019.

Veľmi pôvabne vyzerajúce mestské autíčko na čisto elektrický pohon, aj tak by sa dala charakterizovať Škoda e-Citigo. Zatiaľ čo prvých pár prototypov používa motor či batérie z Volkswagenu e-Up, finálna verzia bude mať svoju jedinečnú sústavu elektrického pohonu. Kapacita batérie v sériovej verzii by mala dosiahnuť 37.4 kWh a maximálny dojazd by mal byť až 270 km podľa novej normy WLTP.

Oproti konkurenčnému modelu z dielne Volkswagen sa tak kapacita aj dojazd takmer zdvojnásobila. Ako povedal pre portál Pushevs Luboš Vlček, riaditeľ Mladoboleslavskej automobilky, rok 2019 je pre Škodovku veľmi významným rokom, kedy vo veľkom vstupujú na trh elektromobility. Český portál fdrive.cz navyše hlási, že na 80 % kapacity sa batéria nabije za 40 minút pri výkone 75 kW.

Tento vstup môže byť navyše veľmi úspešný, pretože novinka by sa mala začať predávať za cenu okolo 19 000 €, čím určite dokáže konkurovať VW a iným automobilkám ako Renault či Nissan, ktoré sa už naplno vrhli do súboja elektromobilov.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú