Rakúska spoločnosť Migaloo odhaľuje plány na úplne ponornú superjachtu Migaloo M5. Podľa svojich marketingových materiálov spoločnosť tvrdí, že usporiadanie a funkcie plavidla by mohli byť navrhnuté podľa akejkoľvek priority zákazníka, či už ide o bezpečnosť, hľadanie vzrušenia, výskum alebo jednoducho dovolenku.

Koncept Migaloo M5 zahŕňa model superjachty s dĺžkou 165 metrov, ktorý je schopný ponoriť sa do hĺbky 250 metrov pod vodou a zostať ponorený až jeden mesiac.

Plavidlo by mohlo reálne hostiť množstvo doplnkových vozidiel, vrátane áut, miniponoriek, prieskumných vozidiel a člnov. Predpokladá sa, že bude schopný ubytovať až 20 hostí a ďalších 40 ľudí z personálu.

Migaloo superjachta
Migaloo

Koncept zahŕňa možnosti vonkajšieho LED osvetlenia s laserovou show, helipad, teplovzdušný balón a dokonca aj podvodnú stanicu na kŕmenie žralokov, spolu s možnosťou umiestniť rôzne doplnkové vozidlá, ako sú mini ponorky a prieskumné člny. Všetko, po čom by človek mohol túžiť.

Migaloo sa zameriava na riešenie rastúcej túžby po súkromí a bezpečnosti medzi najbohatšími jedincami na svete. Cenu zatiaľ nevieme, ale výrobca tejto futuristickej lodi sľubuje ochranu pred širokou škálou hrozieb vrátane elektromagnetických impulzov, počítačovej kriminality, pirátstva, slnečných erupcií a asteroidov. Ako to chce docieliť zatiaľ neprezradil, na viac informácií si ešte počkáme.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú