Pred takmer troma týždňami uzrela svetlo sveta prvá beta verzia nového Androidu Q. S odstupom pár dní sa však do obehu dostalo už aj druhé, stabilnejšie vydanie, ktorá je dostupná pre smartfóny Google Pixel. K dispozícii je už množstvo informácii o tom, na aké zaujímavé funkcie či novinky sa môžeme tešiť a stále sa odhaľujú ďalšie.

Najnovšie o ďalšej novinke informuje portál Android Authority, podľa ktorého sa nový operačný systém Android Q tak trocha inšpiruje Apple vývojármi. Reč je o funkcii takzvaného Force Touch, známeho aj pod názvom 3D Touch, ktorý sa objavil v aplikácii MotionEvent. Táto technológia funguje na princípe toho, že sníma tlak, ktorý je vyvíjaný na displej obrazovky. 3D Touch sa prvýkrát objavil v roku 2014 na Apple Watch a bol začlenený aj do viacerých Apple zariadení.

S najväčšou pravdepodobnosťou sa táto funkcia objaví už v Google Pixel 4, ktorého predstavenie sa datuje na október, teda niekoľko mesiacov po predstavení verzie stabilného operačného systému Android Q.

Zdroj: Android Authority

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú