Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Satelitný internet Starlink od kozmickej spoločnosti SpaceX Elona Muska nachádza po Ukrajine, kde pomáha oddielom s dronmi, ďalšie armádne využitie. Tentoraz sa s tým pochválili Vzdušné sily Spojených štátov amerických, kde špecialisti používajú Starlink pre vysokorýchlostnú internetovú komunikáciu, informuje Teslarati.

Tá im má pomôcť pri podpore stíhačiek F-35A Lightning II, ktoré sú špičkou amerického letectva a slúžiť majú až do roku 2070. Armáda sa zatiaľ zaoberá len testami a Starlink zatiaľ nie je oficiálne nasadený do operácie, potenciál je však obrovský.

Podľa odborníkov už Starlink preukázal svoje schopnosti na Ukrajine, kde podľa nich pomohol zachrániť množstvo nevinných životov a satelitná konštelácia, ktorú firma buduje pomocou rakiet Falcon 9 a čoskoro aj pomocou Starship, sa neustále rozrastá a zlepšuje.

Tým narastá globálne pokrytie, stabilita pripojenia a tiež prenosová rýchlosť. Vysokorýchlostný internet s nízkou odozvou je teda vhodný nielen pre civilné účely, ale aj pre armádu. Obzvlášť zaujímavá je možnosť pohyblivého terminálu, teda pripojenia nielen stacionárnych základní, ale tiež lodí či lietadiel.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú