Zvýšenie cien Spotify prichádza len týždeň po tom, čo YouTube oznámil podobný nárast cien. Ale zatiaľ čo zvýšenie YouTube bolo obmedzené na plán Premium, Spotify zvýšilo ceny pre všetky svoje plány a na všetkých svojich kľúčových trhoch.

Spotify pôvodne zvýšilo svoje ceny v apríli 2021, pričom jeho plány pre študentov, duo a rodinu boli v Európe drahšie o približne 1 až 3 eurá. Niečo podobné plánujú aj v roku 2023 vo viacerých krajinách, pričom neobídu ani Slovensko.

Nový cenník služby Spotify:

  • Individual – 6,49 euro (predtým 5,99 euro)
  • Duo – 8,99 euro (predtým 7,99 euro)
  • Family – 10,99 euro (na Slovensku cena ostane rovnaká)

Spotify zdražuje
Screenshot

Zvyšovanie ceny nepredstavuje drastický nárast a v porovnaní so zdražovaním v roku 2021 je táto suma prakticky zanedbateľná, ale stále dokáže v dlhodobom horizonte zamrzieť. Pre porovnanie, v USA pocítili zdražovanie oveľa výraznejšie ako niektoré európske krajiny. Česka sa zdražovanie netýka a cenník ostane rovnaký ako doteraz.

Spotify zvýšilo ceny pre všetky svoje plány, nové ceny vstúpia do platnosti pre existujúcich platených používateľov Spotify od nasledujúceho fakturačného cyklu. Ak sa dnes prihlásiš na odber služby Spotify, budú pre teba platiť nové sadzby.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú