Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Hudobná streamovacia platforma Spotify prináša do aplikácií pre Android a iOS významnú novinku. Ako informuje web The Verge, po novom budeš môcť vyhľadávať skladby aj na základe textu piesne.

Určite sa ti neraz stalo, že ti šiel v hlave dookola text pesničky, ktorú si pár hodín pred tým počul niekde z rádia, no ani za svet si nevieš spomenúť na jej názov. Jediné, čo si pamätáš, sú prvé tri slová z refrénu. Doposiaľ si sa mohol na základe textu piesne dopátrať k jej názvu iba pomocou Googlu či konkurenčných streamovacích služieb ako napríklad Apple Music, no po novom je takáto možnosť implementovaná aj priamo v Spotify.

Mário Šimovič/FonTech

Ako píše Engadget, vyhľadávanie na základe zhody v texte je veľmi intuitívne a v podstate si nevyžaduje žiaden špeciálny postup.

Text piesne jednoducho stačí vložiť do vyhľadávacieho riadku v aplikácii a skladby, ktoré sa s týmto textom zhodujú, budú mať pod názvom a interpretom popisok „Lyrics Match“. Vyhľadávanie na základe textu dokonca funguje aj pri iných, nielen anglických skladbách.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú