Napriek tomu, že spoločnosť Huawei nemá povolenie využívať služby Androidu pri nových zariadeniach, podarilo sa jej tento zákaz obísť šikovnou kľučkou, keď len pred malou chvíľou predstavila facelift modelu P30 PRO – informuje The Verge.

Hoci sa spoločnosti Huawei predĺžila lehota na obchodovanie s americkými spoločnosťami, v prípade aktualizácie operačného systému to platí len pre už existujúce zariadenia. Aj preto sa hovorí o tom, že nový Huawei Mate 30 síce príde s Androidom, no nebude podporovať služby Google (Youtube, Google Play, Gmail….). Napriek tomuto zákazu sa jej podaril husársky kúsok, keď dnes predstavila „nový“ Huawei P30 Pro, ktorý prichádza v novom šate a predovšetkým s novým Androidom 10.

Špecifikácie ostali zachované a jedinou zmenou je tak len dizajn zadnej strany a nová verzia OS. Vďaka tomu ide v podstate o už existujúci model a spoločnosť tak medzi prvými mohla priniesť do svojich zariadení Android 10, ktorý bol predstavený len pred pár dňami. 

Okrem „faceliftu“ súčasnej vlajkovej lode, bol predstavený aj procesor Kirin 990, ktorý má v sebe zabudovaný 5G modem. Ide o prvý 7 nm mobilný procesor a okrem navýšenia výkonu ponúka aj pokročilé spracovanie obrazu, vďaka čomu je potláčanie šumu na úrovni DLSR fotoaparátov. 

Zdroj: The Verge, Youtube

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú