Prvý tohtoročný hit z kategórie nečakaných je na svete. Hororová novinka M3GAN zobrala kiná útokom a v otvárací víkend sa jej darilo tak dobre, že na chvíľu z trónu tržieb dokonca zosadila aj aktuálneho lídra v podobe Avatar: Cesta vody, informuje MovieWeb.

M3GAN je ďalším hororom z továrne na horory, produkčnej spoločnosti Blumhouse. Tá sa v minulosti postarala o svetové megahity ako Paranormal Activity, Očista alebo Uteč! a teraz si do úspešných zárezov môže pridať aj čerstvú novinku M3GAN.

Film o bábike poháňanej umelou inteligenciou, ktorá sa stane posadnutá ochranou svojej malej priateľky, po premiére v amerických kinách zbúral aj tie najodvážnejšie očakávania a pripísal si tržby takmer 46 miliónov dolárov.

Neznámemu hororu sa v kinách dokonca darí tak dobre, že počas piatkovej premiéry v tržbách na americkom trhu zosadil aj aktuálne kraľujúceho Avatara a ukončil tak jeho spanilú 21-dňovú jazdu na čele amerických zárobkov.

M3GAN je prvou tohtoročnou filmovou senzáciou. Film za úspech vďačí predovšetkým sociálnym sieťam, keďže jeho promo bolo v porovnaní s drahšími konkurenčnými snímkami takmer nulové. Hororovej komédii pomohla aj veková prístupnosť, ktorá je narozdiel od väčšiny filmov od Blumhouse Productions, prístupná od 13 rokov.

Len po úvodnom týždni v kinách novinka zarobila viac než 4-násobok svojho rozpočtu, čo tvorcov okamžite inšpirovalo k ohláseniu druhého dielu. Medzinárodná premiéra na film navyše ešte iba čaká, M3GAN v slovenských kinách štartuje tento týždeň.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú