Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Snapdragon, MediaTek a Exynos. To sú tri najzvučnejšie skupiny mobilných procesorov, ktorých portfóliá sa rozprestierajú od najlacnejších až po najdrahšie zariadenia na trhu.

Zatiaľ čo posledný spomínaný z trojice bol donedávna prakticky exkluzívnym čipom Samsungu, najnovšie dohady portálu Xiaomi Adictos naznačujú, že po Exynose siahne aj ďalší známy čínsky gigant.

Produktová rada Exynos je séria SOC, vyrábaná Samsungom, ktoré kórejská spoločnosť dodáva s väčšinou vlastných mobilov do celého sveta. Prednedávnom ale po nich siahlo aj Vivo.

Dlhé roky sa napríklad viedli debaty, či najvyššia rada Exynosu v danej vlajkovej lodi Samsungu je efektívnejšia, ako variant od Snapdragonu dodávaný prevažne na americký trh.

Vyzerá to tak, že lamentovať budeme už aj u Xiaomi. Najnovšie informácie totiž naznačujú, že sa na nás rútia dva smartfóny s kódovým označením orion a lepus. Obidva zariadenia by mali byť vybavené práve Exynosom.

Nevie sa, či pôjde o telefóny Xiaomi alebo Redmi

Pozná sa však už aj technická špecifikácia druhého spomínaného zariadenia, ktorému bude kraľovať čip Exynos 1080. Zároveň sa vie, že tento smartfón dostane trojicu 50 MPx šošoviek od Samsungu, s označením ISOCELL GN2. Zariadenie ozdobí 90 Hz panel a predná kamera, ukrytá pod ním.

Čipy, vyrábané 5 nm výrobným procesom, s najväčšou pravdepodobnosťou osadia vlajkové lode, keďže podľa špecifikácií sa Exynos 1080 výkonom radí medzi Snapdragon 865 a tohtoročný Snapdragon 888.

Len pre pripomenutie, 5 nm výrobný proces ešte stále nie je zaužívaným štandardom. Jedným z prvých zariadení s takýmto procesorom bol napríklad len tohtoročný iPhone 12.

Zdroj: Xiaomi Adictos, Twitter 

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú